SIA "Sociālā sporta aģentūra"

Darba integrācijas sociālais uzņēmums, kas nodarbojas ar sportiska dzīvesveida veicināšanu un sniedz pašaizsardzības treniņus mērķa grupām. Sniedz sociālās rehabilitācijas un darba integrācijas pasākumus personām ar redzes traucējumiem un ārpus ģimenes aprūpes esošām personām.

Priekš vājredzīgiem bērniem, jauniešiem un pieaugušiem par pamatu tiek ņemta zināmā džudo programma (UKEMI – drošas krišanas tehnika). Tā ietver sevī ne tikai speciālo tehniku, drošu krišanu, bet arī vispārējo fizisko attīstību. Tas it īpaši ir svarīgi priekš vājredzīgo sociālās rehabilitācijas.

Programma Sambo/Džudo cīņa priekš Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra (RPBJC) bērniem ietver sevī vispārējo fizisko sagatavotību un vispārēju cīņas elementu apgūšanu. Galvenais mērķis ir ar cīņas palīdzību ieaudzināt disciplīnas un mērķtiecības psiholoģiskās īpašības, noņemt ikdienas agresiju un hiperaktivitāti ar kontrolējamu fizisko vingrinājumu palīdzību, kā arī vispusīgi un vecumposmam atbilstoši pilnvērtīgi fiziski un psihiski attīstīt bērnus un jauniešus, kuri ir iesaistīti šajā programmā.

Sociālais mērķis:

1. Veicināt cilvēku ar redzes traucējumiem funkcionālo attīstību un pilnvērtīgu integrāciju sabiedrībā.

2. Veicināt personu ar invaliditāti nodarbinātību, apmācot un vadot džudo nodarbības un citu sporta pasākumu organizācijā un vadīšanā trenerus ar redzes invaliditāti.

3. Īstenot citus sporta, sociālās rehabilitācijas un darba integrācijas pasākumus personām ar redzes invaliditāti, kā arī sociālās rehabilitācijas pasākumus ārpus ģimenes aprūpē esošiem bērniem, kas atrodas bērnu sociālās aprūpes centros.

Uzņēmuma darbības adrese: Motoru iela 6, Rīga, LV-1055

Uzņēmuma komentārs:

SIA “Sociālā sporta aģentūra” tika dibināta 2017.gadā ar mērķi dod iespēju Sabiedrības mazāk aizsargātām sociālajām grupām integrēties sabiedrībā caur specializētām sporta nodarbībām. Sociālās integrācijas programmas izstrādātas bērniem no “Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra” un cilvēkiem ar redzes invaliditāti. Nodarbības notiek augsti kvalificētu un pieredzējušo džudo treneru uzraudzībā, speciāli aprīkotās telpās ar džudo nodarbībām piemērotu grīdas segumu, kā arī  jaukā un draudzīgā atmosfēra. Papildus, ņemot vērā pašreizējo statistiku bērnu traumatismā, kā arī faktu, ka cilvēki ar redzes invaliditāti ir īpaši pakļauti krišanas iespējamībai, džudo nodarbības piedāvā apgūt šīm abām sociālajām grupām drošas krišanas tehniku, kas ikdienas dzīvē ļauj šiem cilvēkiem justies droši un būt pārliecinātākiem par sevi.
Ansis Kukainis
SIA "Sociālā sporta aģentūra" valdes loceklis


attēlsattēlsattēlsattēls

Projekta finansējums (Altum grants): 73 596,37 EUR (investīcijām, apgrozāmajiem līdzekļiem, apmācībām un konsultācijām, atlīdzībām)

Projekta īstenošanas periods: 07.08.2019. - 07.08.2021.