Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Dzīvības poga” ir diennakts SOS atbalsts Latvijā dzīvojošajām personām, it īpaši sociāli mazaizsargātām personām. Uzņēmuma pakalpojumi ietver nepārtrauktas saziņas iespējas, informatīvu atbalstu un palīdzību 24 stundas diennaktī personām, kurām vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ pastāv risks nonākt bezpalīdzības stāvoklī. Piemēram, persona guvusi traumu un nevar patstāvīgi izsaukt palīdzību.

Uzņēmuma pakalpojumi nodrošina pastāvīgu saikni ar saviem tuviniekiem neparedzētajās situācijās, kad var būt nepieciešama medicīniska palīdzība vai sociāla palīdzība. Pakalpojumi dod iespēju attālināti un pastāvīgi rūpēties par senioru, cilvēkiem ar vāju veselību (piemēram, cieš no demences, epilepsijas, diabēta vai sirds slimības) vai ierobežotu mobilitāti, vai arī vienatnē dzīvojošo tuvinieku ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Uzņēmuma pakalpojums palīdz arī pazudušu cilvēku meklēšanā. SIA “Dzīvības poga” ir pirmā kompānija, kas piedāvā šādu pakalpojumu Latvijā.

Papildus informācija par uzņēmuma sociālo uzņēmējdarbību pieejama:

www.dzivibaspoga.lv

www.facebook.com/dzivibaspoga/videos/355482811526884  

Sociālais mērķis:

1. Veicināt un atbalstīt mērķu grupu pārstāvju integrēšanu darba tirgū.

2. Celt mērķu grupu pārstāvju labklājības līmeni.

3. Sniegt dažāda veida sociālos pakalpojumus.

4. Veicināt  sociālā servisa attīstību Latvijā.

5. Sniegt pakalpojumus mērķu grupas pārstāvjiem, kā arī sniegt atbalstu šo personu grupai, palīdzot risināt viņu sadzīves problēmas.

6. Sadarboties ar Latvijas un citu valstu un pašvaldības iestādēm, kā arī nevalstiskajām organizācijām Sabiedrības mērķu sasniegšanai.

7. Veicināt sabiedrības zināšanu līmeņa celšanu un sapratni par mērķu grupas pārstāvju vajadzībām un atbalsta iespējām.

8. Veicināt iedzīvotāju izpratni par pilsoniskās sabiedrības nozīmi ikdienā – dzīves kvalitātes celšanā un palielināt iedzīvotāju īpatsvaru, kuri sadarbojas sabiedrībai svarīgu mērķu labā.

9. Veikt citas pilsoniskai sabiedrībai nozīmīgas aktivitātes, kuras rada ilgstošu pozitīvu sociālo ietekmi.

Uzņēmuma darbības adrese: Dāliju iela 2/4, Baloži, Ķekavas novads, LV-2112

Uzņēmuma komentārs:

Uzņēmuma „Dzīvības poga” misija ir uzlabot dzīves kvalitāti veciem cilvēkiem – lai viņi un viņu bērni justos droši un pilnvērtīgi baudītu dzīvi.

„Dzīvības poga” mērķis ir panākt, lai cilvēks maksimāli ilgi spētu atrasties savās mājās, ierastajā vidē. Bieži vien vecākam cilvēkam nav nepieciešams pārcelties uz dzīvi pansionātā, viņam vienkārši uz rokas jābūt šādai palīdzības pogai. Cilvēki, kas atgūstas pēc insulta, vecāki cilvēki ar vieglas pakāpes demenci vai tie, kuri baidās iet ārā vieni paši bez pavadoņa – viņiem „Dzīvības poga” palīdz uzlabot dzīves kvalitāti.

Projekta mērķauditorija ir Latvijā dzīvojošie cilvēki gados, kā arī cilvēki ar sliktu veselību vai ierobežotām kustībām; cilvēki, kuriem var būt nepieciešama medicīniskā palīdzība, cilvēki, kas cieš no demences, epilepsijas vai sirds slimībām. Saziņa ar operatoru iespējama 24 stundas diennaktī, un viņš var ne tikai izsaukt cilvēkam nepieciešamo palīdzību, bet arī atbalstīt grūtā situācijā un pat kontrolēt zāļu lietošanu.

Marina Pjanova
SIA „Dzīvības pogas” izveidotāja

attēlsattēls

Projekta finansējums (Altum grants): 19 341,44 EUR (apgrozāmajiem līdzekļiem, atlīdzībām)

Projekta īstenošanas periods: 25.02.2020.-25.09.2020.