Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Eņģeļa Pasts ideja radusies pamatojoties uz divu gadu bezpeļņas organizētu labdarības projektu “Eņģeļa Pasts”, ko radījusi NSUS biedrības dibinātāja, vadītāja un projekta idejas autore Līga Uzulniece. NSUS biedrība ir šīs SIA dibinātāja. 

No 09.2016. – 09.2018. labdarības projekts “Eņģeļa pasts” sevi ir veiksmīgi pierādījis kā sociālo labumu nesošs, darboties spējīgs, saistošs un pieprasīts gan sociālās aprūpes centriem, sociālajiem dienestiem, kā arī tajā ir iesaistījušies sūtītāji (ziedotāji) no visas Latvijas un uz šo brīdi no 25 citām pasaules valstīm.Projekta gaitā, labuma guvēju skaits ir pārsniedzis 2000 cilvēkus jeb 10000 sūtījumus. Projektu administrē vietnē www.engelapasts.lv.

Sociālais mērķis: Sabiedrības pamatdarbības uzdevums ir sociāli mazaizsargāto personu grupu apzināšana un apkopošana; projektu radīšana šo grupu sociālās un emocionālās labklājības uzlabošanai, kā arī šo projektu administrēšana; sabiedrības informēšana un tās iesaistīšana attiecīgo projektu mērķu sasniegšanai. 

Uzņēmuma darbības adrese: Daugavgrīvas iela 49k1-5, Rīga, LV-1007

Uzņēmuma komentārs: Katram cilvēkam jau vecums pats par sevi ir bezgala grūts - vecuma nespēks, nevarība, nevajadzība… Un kur tad nu vēl doties uz pansionātu, ko kādreiz vienkārši sauca par "nabagmāju", atstāt visu savu iedzīvi un sastapties ar kaut ko jaunu, neatpazītu, nezināmu. Tas ir tāpat kā salīdzināt viņu ar vecu iesakņojošos ozolu. Grūti tādu svešā vietā pārstādīt, vai ieaugsies.

Ir tik neticami, ka uz paciņas ir viņa vārds, un tā taču ir ĪSTA, tieši domāta viņam un vēl jo vairāk, no cilvēka, kuru nepazīst. Liekas, ka diena palika jaukāka un dzīve namā neliekas nemaz tik smaga. Liekas, ka no pleciem novēlušies tie gadu desmiti. Cik maz vajag, lai būtu laimīgs – viens vārds, apziņa, ka Tu kādam esi vajadzīgs, ka kāds par Tevi piedomājis.

Eņģeļa Pasts projekta "Ziemassvētku vecīša darbnīca" (darbojas jau 5 gadu) ietvaros 2018. gada nogalē tika iepriecināti 6800 cilvēki visā Latvijā, kuri savu ikdienu pavada sociālās aprūpes centros. Prieks, pārsteigums un nedalīta uzmanība ir ļoti nepieciešama šiem cilvēkiem un Eņģeļa Pasts projekts to spēj radīt. 2019. gadā turpinās Eņģeļa Pasts darbība caur tādiem sociālajiem projektiem: Piepildi sapniDzimšanas dienaVēstules un kartiņasLieldienasPeacePillow, kā arī darbojas E-veikals.

Līga Uzulniece
NSUS biedrības vadītāja

attēlsattēlsattēlsattēls

Projekta finansējums (Altum grants): 19 999,80 EUR

(atlīdzībām, apgrozāmajiem līdzekļiem, apmācībām un konsultācijām)

Projekta īstenošanas periods: 01.11.2018. - 31.10.2019.