SIA “RB Cafe” ir Biedrības “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns”” dibināts uzņēmums sociālās uzņēmējdarbības īstenošanai.

Kopš 1997. gada Biedrības vienā no dienas aprūpes centriem ir izveidota mācību konditoreja, kurā katru dienu 5-6 cilvēki ar intelektuālās attīstības traucējumiem apgūst iemaņas, tai skaitā gatavo pīrādziņus, smalkmaizītes, cepumus un citus konditorejas izstrādājumus. Biedrībai jau vairākus gadus bija doma par īpašas kafejnīcas izveidi, kurā jaunieši ar intelektuālās attīstības traucējumiem, gan gatavotu dažādus konditorejas izstrādājumus, gan apkalpotu klientus.

2018. gadā Biedrība ir nodibinājusi SIA “RB Cafe”, kas nodrošina arī izbraukuma banketu apkalpošanu. Uzņēmuma darbību vada Biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Grāvis, kuram ir vairāk kā 15 gadu pieredze sociālo pakalpojumu organizēšanā un vadīšanā.

Izbraukumu banketu un kafejnīcas darba organizēšanai ir piesaistīta Diāna Rābante, kam ir pieredze personāla vadībā Biedrībā “Rīgas pilsētas “Rūpju bērns”” un pieredze klientu apkalpošanā vadot tirdzniecības veikalus.

Konditorejas darbā lielu palīdzību nodrošina pasniedzējs, kas jau kopš 1997. gada vada mācību konditoreju Biedrības struktūrvienībā un ir ar lielu pieredzi darbā ar cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem.


attēlsattēls

Sociālais mērķis: Sabiedrības mērķis ir sociālās uzņēmējdarbības veikšana īstenojot darba integrācijas pasākumus personām ar intelektuālās attīstības traucējumiem.  

Uzņēmuma darbības adrese: Bruņinieku iela 63, Rīga, LV-1011

Uzņēmuma komentārs: Sociālā uzņēmējdarbība ir stilīgs veids kā risināt dažādas sociālās problēmas. Mēs esam radījuši Īpašu vietu īpašiem cilvēkiem, kur katra smalkmaizīte, katra kafija ir ar pievienoto vērtību un īpašu mīlestību. Mūsu mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību un mazināt sabiedrības aizspriedumus.
Māris Grāvis
SIA "RB Cafe" valdes loceklis

Projekta finansējums (Altum grants): 107 816,40 EUR

(atlīdzībām, apgrozāmajiem līdzekļiem, investīcijām)

Projekta īstenošanas periods: 08.03.2019.-30.04.2021.