Preses relīzes

Šogad titula Labākais sociālais darbinieks Latvijā piešķiršanai pieteikti 108 pretendenti četrās nominācijās no visas Latvijas. Iedzīvotāji visvairāk pieteikuši sociālos darbiniekus no Rīgas reģiona (33) un Kurzemes (22). No Vidzemes reģiona saņemti 14 ieteikumi, savukārt no Latgales astoņi, bet Zemgales vien pieci.  Darba devēji aktīvāki bijuši ne tikai Rīgas reģionā (10), bet arī Vidzemē (6), bet no Kurzemes un Latgales reģioniem tika saņemti četri pieteikumi no katra, savukārt no Zemgales reģiona – divi.  

Pretendents ar augstāko punktu skaitu iegūst galveno balvu neatkarīgi no pieteiktās nominācijas. Jau otro gadu konkursa žūrijas komisija izvirza arī savu pretendentu nominācijai - žūrijas izvirzītais „Labākais sociālais darbinieks Latvijā – 2018”. 

Izvirzītie nominanti ir no Rīgas, Jelgavas, Cēsīm, un Rēzeknes.

Konkurss notika jau sesto reizi, un tā mērķis ir apzināt sociālos darbiniekus Latvijā, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas sociālā darba praksē, sniedz profesionālu atbalstu iedzīvotājiem dažādu sociālo problēmu risināšanā un novēršanā, popularizēt sociālā darbinieka profesiju Latvijā.

Gada balvas pasniegšanas pasākums notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, 2019. gada 22. martā, Ziedoņa zālē, plkst. 16:15 - 18:15.  Visu konkursam pieteikto pretendentu saraksts tiks publicēta LM mājaslapā pēc balvas pasniegšana pasākuma.

Konkursu LM īsteno sadarbībā ar Sociālo darbinieku biedrību, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienību un Latvijas Profesionālo sociālā darba speciālistu asociāciju, kuru pārstāvji strādāja žūrijas komisijā. Komisija vērtēja iesniegtās anketas, papildus aprakstus par pretendentiem un noslēgumā pieņēma lēmumu par atbilstošu titulu piešķiršanu.