Preses relīzes

Nedēļas nogalē, 29. un 30. jūnijā,  Līgatnes novadā Latvijas Universitātes Konferenču un atpūtas kompleksā “Ratnieki”, notiks Latvijas audžuģimeņu, adoptētāju un aizbildņu salidojums. Salidojumu rīko Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar nodibinājumu “Sociālo pakalpojumu aģentūra”.

“Ikgadējie salidojumi ļauj tikties cilvēkiem, kas raduši iespēju palīdzēt bez savas ģimenes palikušajiem bērniem. Tie ļauj šīm ģimenēm ne tikai atpūsties un atgūt spēkus, bet arī iegūt jaunu pieredzi, zināšanas un, cerams, arī draugus un tik ļoti nepieciešamo atbalstu šajā grūtajā, bet tik ļoti vajadzīgajā darbā”, norāda VBTAI priekšnieka vietniece Gunita Kovaļevska.

Salidojuma laikā ģimenes varēs apmeklēt izglītojošās un radošās darbnīcas vecākiem un bērniem, uzklausīt pieredzes stāstus un papildināt savas zināšanas un prasmes praktiskajās nodarbībās. Ģimenes saņems tām nepieciešamo speciālistu konsultācijas un atbalstu, iepazīsies ar inovatīvām pozitīvās audzināšanas un bērnu attīstību veicinošām metodēm. Notiks arī dažādi izklaidējoši pasākumi – radošie pasākumi, sadziedāšanās, teātra izrāde, sporta spēles utt. Dalība pasākumā, dzīvošana un ēdināšana ģimenēm ir bez maksas.

Šādi salidojumi nu jau ir kļuvuši par tradīciju un katru gadu vasarās pulcina ļaudis, kas iesaistījušies kādā no ārpusģimenes aprūpes formām. Šogad notiks divi salidojumu – otrs norisināsies jūlija nogalē.