Preses relīzes

Noslēdzies Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas rīkotais radošo darbu konkurss skolēniem “Dzīve manā telefonā”, kurā piedalījās gandrīz 200 skolēni ar saviem darbiem, sacenšoties trīs kategorijās: vispārizglītojošo skolu 7.–9. klašu un vispārizglītojošo skolu 10.–12. klašu skolēnu, kā arī profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu grupās. Konkurss tika rīkots Eiropas Komisijas projekta “SIC Latvia “Net-Safe” III” ietvaros.

Vispārizglītojošo skolu 7.-9. klašu grupā uzvarēja Mālpils novada vidusskolas 8.a klases skolnieka Ričarda Bičkovska darbs. Šajā grupā konkursa darbu vērtēšanas komisija piešķīra arī veicināšanas balvu – to saņems Māteru Jura Kazdangas pamatskolas 9. klases skolniece Aija Sudraba. 

Vispārizglītojošo skolu 10.-12. klašu grupā vērtēšanas komisija uzvaru piešķīra Rugāju novada vidusskolas 12. klases skolniecei Amandai Tāraudei, bet profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu grupā par labāko darbu tika atzīts Malnavas koledžas 3. kursa audzēknes Kitijas Ģeidānes darbs.

Konkurss tika rīkots, lai dotu iespēju skolēniem formulēt un izteikt domas, idejas un pārdomas par viedierīču lietošanas paradumiem, tām veltīto laiku, ierīču nozīmi un ietekmi viņu dzīvēs, kā arī ar to saistīto pieredzi, kas varētu būt noderīga citiem vienaudžiem. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti konferencē “Internets un Tu – kurš kuru?”, kas notiks 8. novembrī.