Preses relīzes

6. decembrī Saldū viesojās Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniece Latvijā Hanan Khalfan Al Aleeli, ar kungu un Labklājības ministre Ramona Petraviča.

Saldus novada pašvaldībā viesi tikās ar domes priekšsēdētāju Māri Zustu, izpilddirektoru Kristapu Osi, SIA “Cannelle Backery” vadītāju Ivaru Skrebeli un pašvaldības speciālistiem. Tikšanās laikā tika pārrunātas sadarbības iespējas kopīgu projektu realizēšanā, investoru piesaistē un eksporta attīstībā. 

Vizītes laikā AAE vēstniece uzsvēra, ka Latvijas cilvēki ir ļoti talantīgi – katrs pieprot kaut ko lielisku – dzied vai dejo, ada vai šuj. 

AAE  vēstniece Latvijā Hanan Khalfan Al Aleeli ir pedagogs pēc izglītības, tādēļ jo īpaši viņu iepriecināja tikšanās ar bērniem pirmsskolas izglītības iestādē un pamatskolā. Vēstnieces kundze saredz dažādas iespējas abu valstu sadarbībai gan skolnieku apmaiņas programmas veidošanā, lai savestu kopā Latvijas un AAE bērnus, tā veicinot nacionālo toleranci un atvērtu durvis ekonomiskai sadarbībai ilgtermiņā. 

Labklājības ministre Ramona Petraviča izteica gandarījumu, ka spēj piesaistīt AAE vēstniecības interesi un vēlmi veidot kopīgus projektus nākotnē Saldus skolu jaunatnes attīstīšanai un izglītošanai. 

Vizītes laikā vēstniece un ministre apmeklēja Saldus pamatskolu,  PII “Cerībiņa”, kur  tikās ar bērniem, iestādes vadītājiem un darbiniekiem. Kopīgi tika apskatītas izglītības iestāžu telpas, baudītas svētku koncertprogrammas un pārrunātas sadarbības iespējas.