Preses relīzes

Gatavojoties administratīvi teritoriālās reformas  uzsākšanai, labklājības ministre Ramona Petraviča rosinājusi izveidot vienotu minimālo sociālo pakalpojumu grozu visās Latvijas pašvaldībās, lai panāktu sociālo pakalpojumu pārklājumu un pieejamību. Tas ļautu nodrošināt  vienādas pieejamības sociālos pakalpojumus visiem valsts iedzīvotājiem, neatkarīgi no tā, kurā pašvaldībā viņš dzīvo. 

Šonedēļ Labklājības ministrija izsūtījusi visiem Latvijas pašvaldību sociālajiem dienestiem aicinājumu atbildēt uz aptaujas jautājumiem, kas saistīti ar jau sniegtajiem un nākotnē vēlamajiem sociālajiem pakalpojumiem savas administratīvās teritorijas iedzīvotājiem. 

Aptaujas mērķis ir iegūt informāciju par šobrīd pašvaldībās nodrošinātajiem sociālajiem pakalpojumiem iedzīvotājiem un apzināt līdz šim pašvaldības sniegto atbalsta pakalpojumu apjomu dažādām iedzīvotāju grupām. Turpmāk plānots noteikt vienotu sociālo pakalpojumu modeli visās Latvijas pašvaldībās, kas nodrošinātu izmaksu efektīvus, kvalitatīvus, pieejamus un uz cilvēku individuālajām vajadzībām vērstus sociālos pakalpojumus.

Atbildes ministrijā tiek gaidītas līdz šī gada 28. februārim. 
Par to un daudziem citiem jautājumiem piektdien, 24. janvārī,  labklājības ministre diskutēja ar Reģionālo attīstības centra apvienību. Diskusijas laikā tika pārrunāti sociālā darbinieka, sociālā pedagoga un psihologu apmācības un pieejamības  problēmas. Daudz tika runāts par vienu no aktuālākajām tēmām pašvaldībās – deinstitucionalizācijas procesa nepārtrauktības nodrošināšanu, finanšu resursu papildus piešķīrumu šai vajadzībai. 

“Mums kopā risināmi ļoti daudzi ikdienas jautājumi un kopā arī veidojami jauni sadarbības modeļi. Tāpēc izmantošu ikvienu iespēju, lai tiktos ar pašvaldību vadītājiem gan pie viņiem reģionālajās vizītēs, gan dažādās nevalstiskajās organizācijās, diskusijās, lai visi Latvijas iedzīvotāji sajustu valsts un pašvaldības rūpes, “tikšanās noslēgumā pauda labklājības ministre Ramona Petraviča.