Preses relīzes

Labklājības ministre Ramona Petraviča trešdien, 4. martā, valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiālē “Ezerkrasti”, klātesot sociālajiem partneriem, brīvprātīgā darba veicējiem un vairākiem desmitiem uzņēmēju, atklāja Labestības gadu.

LM, sadarbojoties ar Nodarbinātības valsts aģentūru un sociālajiem partneriem, šogad visos valsts reģionos rīkos īpašu labestības akciju – kustību Latvijas sabiedrības dažādu paaudžu tuvināšanai un saliedēšanai. Akcijai plānoti trīs tematiskie posmi, kas būs veltīti senioru tālākizglītībai, senioru un jauniešu paaudzes tuvināšanai, sadarbībai, savstarpējai zināšanu, prasmju un pieredzes apmaiņai. 

Par pasākuma patronesēm kļuvušas uzņēmēja Ilze Jurkāne, modes māksliniece Elita Patmalniece un žurnāliste Velta Puriņa.

“Esmu pārliecināta, ka mēs varam darīt labu saviem līdzcilvēkiem katru dienu, negaidot īpašu aicinājumu. Un ne jau vienmēr labestība ir tikai ziedošana. Tā var būt arī pavisam vienkārša, jo būt labam – tas neprasa daudz laika un naudas. Tam nepieciešama vien izdoma un vēlēšanās. Tieši no šādiem maziem dzīves sīkumiem, no maziem notikumiem, kuru iniciators var būt ikviens, dzīve kļūst gaišāka,” atklājot Labestības gadu teica labklājības ministre Ramona Petraviča.

Akcijai plānoti trīs tematiskie posmi – Pavasaris, Vasara un Rudens. Akcijas pirmais posms (Pavasaris) norisināsies no marta līdz jūlijam un būs veltīts senioru tālākizglītībai, piedāvājot vecāka gadagājuma iedzīvotājiem iespējas attīstīt savas digitālās prasmes. Otrajā akcijas posmā (Vasara) tiks rīkoti jauniešu un senioru paaudzes tuvināšanas un partnerības pasākumi - gan veicinot latvisko ēdienu recepšu un kulinārijas mantojuma saglabāšanu, digitalizēšanu un nodošanu jaunākai paaudzei, gan palīdzot vecākiem cilvēkiem ražas novākšanā. Akcijas otrais posms norisināsies jūlijā, augustā un septembrī. Trešajā posmā (Rudens), kas norisināsies no oktobra līdz decembrim, jaunieši un seniori kopā pavadīs laiku kultūras un sporta pasākumos, dosies viens pie otra ciemos, kopā lasīs un apspriedīs grāmatas, dalīsies pārdomās par dzīvi, lai savstarpējā saziņā bagātinātos. 

Labestības gada atklāšanas pasākumā labklājības ministre īpaši pateicās un pasniedza pateicības rakstus vairāk nekā 70 Latvijas uzņēmējiem, kuri pērnā gada beigās veikuši ziedojumus vai kā citādi palīdzējuši valsts sociālās aprūpes centru darba un centru iemītnieku dzīves kvalitātes uzlabošanai.