Preses relīzes

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) 19. jūnijā bija devusies reģionālajā vizītē uz Krāslavu, kur iepazinās ar problēmām sociālajā jomā un uzņēmējdarbībā. Tiekoties ar Krāslavas novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku puses bija vienisprātis, ka jebkura vizīte klātienē ir daudz nozīmīgāka nekā jebkāds seminārs vai neklātienes saziņas formāts. Krāslavas novada vadības sarunā ar Ramonu Petraviču lielākā uzmanība tika pievērsta nodarbinātības jautājumiem:

‘”Tas, par ko arī es pārliecinājos, ka kopā ar Ekonomikas ministriju ir jādomā plāns – starta atbalsts jaunajiem uzņēmējiem. Dot uzticēšanās kredītu tiem jaunajiem uzņēmējiem, kuri grib veidot biznesu, bet šobrīd viņi nevar saņemt nekādu atbalstu, pat ne subsidētās darbavietas. Mēs bijām arī Krāslavas ražošanas zonā, kur es tikos ar uzņēmējiem un viņiem stāstīju par tām programmām, kurām varēs pieteikties darba devēji, kas radīs jaunas darbavietas.”

Arī Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks uzsvēra, ka ir svarīgi piešķirt atbalstu jaunajiem uzņēmējiem. Krāslavas ražošanas zonas trijos angāros kopumā būs 28 jaunas darbavietas un pēc Upenieka teiktā, šī infrastruktūra ir nozīmīgs atbalsts uzņēmējdarbībai.

Ar pašvaldības sociālā dienesta vadītāju Viju Bārtuli ministre pārrunāja COVID-19 krīzes problēmas un stāstīja par pasākumiem un sociālo spilvenu, ko Labklājības ministrija sagatavojusi. Tostarp uzsverot, ka pagaidu algotajos sabiedriskajos darbos plānots iesaistīt darbiniekus sociālās aprūpes sfērā.

Savukārt, sarunā ar Nodarbinātības valsts aģentūras Krāslavas filiāles vadītāju Ilonu Šlapinu spilgti izgaismojās problēmas ar ilgstošajiem bezdarbniekiem. Vairumam no viņiem vispār nav motivācija strādāt – pat ne iesaistīties sezonas darbos. Ir cilvēki, kas jau otrajā paaudzē dzīvo uz pabalstiem.

Ramonai Petravičai bija arī tikšanās ar Krāslavas novada bāriņtiesas vadītāju Ilonu Bidzāni. Ministre viņu iztauja par iestādes ikdienas darbu, kā arī stāstīja par gaidāmo bāriņtiesas reformu.

Reģionālās vizītes laikā Ramona Petraviča apmeklēja arī sociālās rehabilitācijas centru “Mūsmājas”,  kā arī veco ļaužu pansionātu “Priedes”.