Preses relīzes

Pēc labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) iniciatīvas trešdien, 15. jūlijā plkst. 11.00 notiks sanāksme, kurā ar pašvaldībām un to pārstāvošajām organizācijām pārrunās Labklājības ministrijas potenciālos piedāvājumus, lai izpildītu Satversmes tiesas spriedumu par garantētā minimālā ienākuma līmeni. Plānots spriest arī par trūcīgas personas ienākumu līmeni un mājokļa izdevumu pabalsta aprēķināšanu.

Labklājības ministre uzsver: “ Saskaņā ar Satversmes tiesas spriedumu, esošais garantētā minimālā ienākuma līmenis nav spēkā ar 2021. gada 1.javāri, vienlaikus saskaņā ar Satversmes tiesas izvirzītajiem mērķiem un uzdevumiem neatbilstoša ir arī gada sākumā ar pašvaldībām panāktā vienošanās. Līdz ar to jāmeklē jauni risinājumi”.

Plānots, ka ministrija savā piedāvājumā balstīsies uz uzstādījumiem, kas jau definēti minimālo ienākumu atbalsta sistēmas pilnveidošanas plānā 2020.-2121. gadam. Tie tostarp paredz, ka, nosakot GMI un trūcīgas personas ienākuma līmeni, jāņem vērā sociāli ekonomiskā realitāte valstī.

Plānots, ka sanāksmē piedalās labklājības ministre Ramona Petraviča un ministrijas speciālisti, kā arī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, un Jaunjelgavas domes priekšsēdētājs Guntis Libeks.

Tikšanās notiks Rīgā, Skolas ielā 28. Mediju iespējas sanāksmes sākumā (foto, video), kā arī pēc tikšanās (foto, video un intervijas).