Preses relīzes

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) jaunais vadītājs Jānis Ābele amata pienākumus sāks pildīt no ceturtdienas, 13. augusta. Plānots, ka darba gaitās viņu ievadīs labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), kura Ābeli iepazīstinās ar VBTAI kolektīvu un palīdzēs viņam iejusties jaunajā amatā.

Pasākums notiks 13. augustā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas telpās, Rīgā, Ventspils ielā 53, plkst. 9.15.

Pasākumā aicināti piedalīties plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Atgādinām, ka par VBTAI jauno vadītāju Jāni Ābeli izraudzījās Valsts kancelejas rīkotā konkursā. Atbalstu viņa kandidatūrai labklājības ministre pauda jau jūlija otrajā pusē, bet valdība viņa apstiprināšanu amatā atbalstīja 11. augustā. Labklājības ministre Ramona Petraviča uz jauno VBTAI vadītāju liek lielas cerības un sagaida reformu īstenošanu - tostarp iestādes funkciju un uzdevumu pārskatīšanu, cilvēkresursu kapacitātes, darba organizācijas un budžeta izvērtēšanu. Tāpat no viņa tiek sagaidīta sadarbības pilnveidošana ar sadarbības partneriem (Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociāciju, Latvijas Pašvaldību savienību, NVO), kā arī atbalsta nodrošināšana Labklājības ministrijai bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveides aktivitātēs, tostarp iesaiste bāriņtiesu reformas īstenošanā.

Labklājības ministre Ramona Petraviča uzsver: “Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai ļoti nepieciešamas pārmaiņas, tostarp, lai turpinātu sākto bāriņtiesu reformu. Jānis Ābele ir cilvēks ar stratēģisku redzējumu, mērķtiecīgs, ar pārmaiņu vadības domāšanu, viņam ir daudz ideju un iniciatīvu. Ceru, ka viņš iestādē ienesīs būtiskas pārmaiņas un spēs īstenot reformas, kuras jau sen bija nepieciešamas.”