Preses relīzes

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 (Uzticības tālrunis) rīko ilggadējo akciju “Atpakaļ uz skolu!”. Šogad tā norisināsies no 24. augusta līdz 1. septembrim.

Akcijas laikā bērni, vecāki, pedagogi, bērnu likumiskie pārstāvji, kā arī citi interesenti ir aicināti zvanīt uz Uzticības tālruni 116111, lai saņemtu profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu sev aktuālos jautājumos saistībā ar bērniem, kā arī jaunā mācību gada sākšanos. 

“Jaunā mācību gada sākšanās vienmēr rada zināmu satraukumu gan bērniem un viņu vecākiem, gan pedagogiem. Īpaši tas izjūtams šogad, kad papildus satraukumam par skolas gaitu uzsākšanu vai atsākšanu izjūtam bažas par Covid-19 situācijas attīstības iespējamajiem scenārijiem,” norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Amanda Vēja.

Lai skolas gada sākums būtu pēc iespējas vieglāks, Uzticības tālrunis sniegs palīdzību un psiholoģiskas konsultācijas gan bērniem, gan pieaugušajiem – iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka vecākiem un pedagogiem arī ir daudz jautājumu un problēmu saistībā ar 1. septembra tuvošanos.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti. Darbadienās plkst. 12.00-20.00 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas (turpmāk - čats) – čata logs meklējams VBTAI mājaslapā www.bti.gov.lv, vai arī vēršoties pēc palīdzības e-pastā – uzticibaspasts116111@bti.gov.lv.