attēls

Septembrī un oktobrī Labklājības ministrija sadarbībā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju īstenoja plašu sabiedrības informēšanas kampaņu par sociālo uzņēmējdarbību.

Kampaņas ietvaros risinājās reģionālais diskusiju cikls “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?” piecās pilsētās – Liepājā, Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā. Diskusijās varēja uzzināt visu aktuālo informāciju par sociālo uzņēmējdarbību, finansējuma saņemšanu, izprast šīs nozares mītus un realitāti, kā arī varēja dzirdēt sociālo uzņēmēju pieredzes stāstus un piedalīties praktiski radošajā nodarbībā “Iededz sevī sociālā uzņēmēja dzirksti!”. Diskusijas tika plaši apmeklētas, dalībniekiem bija daudz jautājumu, kā arī izskanēja vairākas jaunas sociālās uzņēmējdarbības idejas.

Savukārt no 14. līdz 18.oktobrim Labklājības ministrija visā Latvijā izsludināja Sociālās uzņēmējdarbības nedēļu, kas tiks atzīmēta ar dažādām aktivitātēm. Lai ikviens varētu iepazīties un izzināt klātienē, ko piedāvā un kā strādā sociālie uzņēmumi, no 15. līdz 17.oktobrim pirmo reizi šajos uzņēmumos norisinājās Atvērto durvju dienas ar moto “Iepazīsti sociālos uzņēmējus, kuri dara pasauli labāku!”. Atvērto durvju dienās pie sevis ciemos aicināja 10 sociālie uzņēmumi Rīgā, Ikšķilē, Siguldā un Valmierā.

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļas atklāšanas pasākums norisinājās 15.oktobrī Rāmavas Depkina muižā, kur sociālie uzņēmēji tika aicināti uz Latvijā pirmajām sociālo uzņēmēju brokastīm. Mājīgajā muižas atmosfērā un pie garda brokastu galda sociālie uzņēmēji kopā ar Labklājības ministrijas un ALTUM pārstāvjiem diskutēja par nepieciešamajiem uzlabojumiem nozares politikā, kā arī uzklausīja sociālā uzņēmuma “Blind Art” iedvesmas – pieredzes stāstu un piedalījās PR speciālistes, komunikācijas aģentūras A. W. Olsen & Partners līdzīpašnieces un vadītājas, labdarības biedrības “Taureņa efekts” valdes locekles Olgas Kazakas vadītājā meistarklasē “15 PR rīki sociālajā uzņēmējdarbībā”.

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa un kampaņa noslēdzās 18.oktobrī ar ekspertu domnīcu, kurā dažādu organizāciju pārstāvji un arī paši sociālie uzņēmēji diskutēja par to, kā palielināt sociālo uzņēmēju konkurētspēju, kādus ieguvumus vēl varētu sniegt Sociālā uzņēmuma likums, kā veicināt sociālo uzņēmēju un pašvaldību sadarbību un sociālo uzņēmēju popularitāti medijos un sabiedrībā. Diskusijā izskanējušie priekšlikumi tiks ņemti vērā turpmākajā darbā sociālās uzņēmējdarbības attīstīšanā un pilnveidē.

 

Informāciju sagatavoja:
Sandra Kuharenoka, Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta ESF projekta "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai" sabiedrisko attiecību speciāliste, 60008553, Sandra.Kuharenoka@lm.gov.lv