Preses relīzes

Labklājības ministrija projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros īsteno tematiskās diskusijas veltītas dažādiem aspektiem, kam ir būtiska ietekme uz sociālā darba speciālistu profesionalitāti un sociālo dienestu darba efektivitāti. 

Sociālā darba speciālistus šis laiks, kad ir izsludināta ārkārtas situācija Covid-19 dēļ,  mudina būt elastīgiem un radošiem, lai ar esošajiem resursiem sniegtu atbalstu mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām un strādātu ar tiem cilvēkiem, kuri pakļauti izolācijai un citiem riskiem. 

Ko esam mācījušies no ārkārtējās situācijas, kāda ir labā prakse un kas vēl jāmācās? Vai esam gatavi jaunam vīrusa vilnim, ja tāds notiks, lai turpinātu strādāt un sniegt atbalstu tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams? Vai mums ir pietiekami resursi, prasmes un zināšanas, lai turpinātu darbu ārkārtējās situācijas radītos apstākļos? Vai esam gatavi salīdzinoši daudz plašākai, intensīvākai un nopietnākais vīrusa izplatībai Latvijā? Kā ārkārtējās situācijas ierobežojumi ir ietekmējuši un ietekmēs darbu ar mazaizsargātām sabiedrības grupām? Par šiem un citiem jautājumiem runāsim Labklājības ministrijas organizētajā diskusijā “Kas tālāk? jeb kā pielāgoties pagaidu pastāvīgajam”. 

Diskusija notiks 12. maijā no plkst. 13.00 līdz plkst. 15.30., tiešsaistē - https://youtu.be/cibOVH7Zpoc

Diskusijā piedalīsies Labklājības ministrijas metodiskās vadības un kontroles departamenta direktore Ilze Skrodele-Dubrovska, Sociālo darbinieku biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks, Rīgas Domes Labklājības departamenta direktora vietnieks, Sociālās pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Moors, Saldus novada pašvaldības aģentūras “Sociālais dienests” direktore, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības valdes priekšsēdētāja Ina Behmane, sociālā darbiniece, supervizore,  Junga analītiskās psihoterapijas speciāliste Ieva Ozola.

Savus jautājumus dalībniekiem būs iespējams uzdot, izmantojot lietotni www.menti.com, kods: 98 99 92 pirms tiešraides un tiešraides laikā. 

Diskusijas videoieraksts būs pieejams Labklājības ministrijas mājaslapā.


Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2023. gada decembrim.