Preses relīzes

Latvijā rūpes par bērniem pamatā aizvien tiek uzskatītas par sievietes atbildību, ko veicinājušas dažādas tradīcijas. Taču uzskati mainās un arvien vairāk ģimenes rūpēs un bērnu audzināšanā iesaistās arī tēvi. Tēva loma un iesaiste bērnu audzināšanā ir tikpat nozīmīga kā mammas. Kā rāda socioloģiskās aptaujas dati, arī iedzīvotāji atzīst, ka tēvam ir neatņemama un nozīmīga loma bērna personības veidošanas procesā, jo īpaši būtisku iespaidu atstājot uz tādiem veselīgas personības veidošanas aspektiem kā drošības sajūta (85%), dažādu dzīves prasmju attīstība (81%), bērna uzvedība (80%) un pašapziņa (80%) . Tikai saņemot un pieredzot emocijas kopā gan ar mammu, gan ar tēti, bērni izaug par nobriedušām un pašapzinīgām personībām. 

Lai mazinātu sabiedrībā eksistējošos aizspriedumus un priekšstatus par sieviešu un vīriešu atbildības jomām, stiprinātu tēvu lomu ģimenē un sabiedrībā, kā arī mazinātu stereotipus par šķirtajiem un vientuļajiem tēviem, Labklājības ministrija uzsāks komunikācijas kampaņu #tētisvar.

Kampaņas #tētisvar atklāšanas pasākums notiks piektdien, 11. septembrī plkst. 13.00 ISSP galerijā, Berga Bazārā, Marijas ielā 13 k-3. Pasākuma dalībnieki tiks iepazīstināti ar pētījuma rezultātiem par tēvu iesaisti bērnu audzināšanā, īpaši šķirto ģimeņu modelī, kā arī par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas akciju “Uzticības tālrunis tēviem”, kurā tiks sniegts informatīvs un psiholoģisku atbalsts tēviem, vienlaikus aktualizējot tēva lomu ģimenē.

Pasākumā piedalīsies:

  • Ramona Petraviča, Labklājības ministre;
  • Lauris Bokišs, biedrības “Tēvi” vecāku nodarbību organizators un vadītājs, divu bērnu tētis;
  • Jānis Ābele, Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītājs. 

Lūgums apstiprināt savu dalību pasākumā, sazinoties ar Laumu Laubi, rakstot uz e-pastu lauma.laube@foxconsulting.lv vai zvanot +371 29285760.