Preses relīzes

Labklājības ministrija un Veselības ministrija kopā ar sadarbības partneri Izglītības un zinātnes ministriju š. g. 4. un 5. septembrī aicina pievienoties sarunām “Citādā studijā”. Septiņās diskusijās gan virtuāli, gan klātienē ieklausīsimies pieredzes stāstos un iesaistīsimies sarunās par tēmām, kas ne vienmēr ir vieglas un vienkāršas. 

Diskusiju cikls aizsāksies ar triju ministru – Ramonas Petravičas, Ilzes Viņķeles un Ilgas Šuplinskas sarunu 4. septembrī plkst. 11.00 “Veselība. Izglītība. Darbs”, aktualizējot jautājumu par cilvēka pamatvajadzībām un izaicinājumiem, ar kuriem ceļā uz izglītību, psihiskās veselības aprūpi un darba tirgu sastopas cilvēki ar invaliditāti, par atbalstu no valsts, tuviniekiem un arī sabiedrības kopumā, lai veidotu iekļaujošu sabiedrību.

Divas dienas kopā ar nozares ekspertiem Ņikitu Bezborodovu, Inesi Ruku-Jansoni, Kristīni Balodi, Ivetu Ķelli, Elīnu Bataragu, Nilu Saksu Konstantinovu, Madara Siliņu un citiem diskutēsim par “sistēmas bērniem” un viņu izaicinājumiem, uzsākot patstāvīgu dzīvi, par specializēto audžuģimeņu trūkumu un ārpusģimenes aprūpē esošo pusaudžu un bērnu ar invaliditāti stigmu, par cilvēku ar invaliditāti privāto dzīvi, kā arī par tādām sāpīgām un sarežģītām tēmām kā pašnāvība un pusaudžu depresija, bet sarunā “Bērns un citādība” kopā ar rakstnieci Rasu Bugavičuti-Pēci, režisoru Kasparu Gobu un bijušo “sistēmas bērnu” Karīnu Pētersoni centīsimies saprast, kā ģimenē, kur kāds no ģimenes locekļiem ir ar funkcionāliem traucējumiem, jūtas bērns. 

Aicinām ielūkoties festivāla “Lampa” mājaslapā, kur šajā saitē ir pieejama informācija par visām mūsu diskusijām: https://festivalslampa.lv/lv/dalibnieki/570 Tās būs iespējams apmeklēt klātienē vai vērot tiešraidē festivāla “Lampa” mājaslapā attiecīgās diskusijas sadaļā, interneta vietnē Youtube https://ej.uz/LM_tiesraide_1_diena un https://ej.uz/LM_tiesraide_2_diena vai Labklājības ministrijas Facebook pasākumā “Spēks. Drosme. Enerģija” https://ej.uz/Speks_Drosme_Energija 

Reģistrēties klātienes apmeklējumam “Citādā studijā” Latvijas Nacionālās bibliotēkas Izstāžu zālē (Mūkusalas ielā 3, Rīgā, 1. stāvā) iespējams festivāla “Lampa” mājaslapā, izvēloties konkrētu diskusiju un saiti “Klātienes apmeklējums”.

Ievērojot ar COVID-19 saistītos drošības pasākumus, klātienes apmeklējuma dalībnieku skaits ir ierobežots līdz 30 personām. Apmeklētājiem tiks nodrošināti roku dezinfekcijas līdzekļi. 

Dalība sarunu festivālā “Lampa” tiek finansēta no Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas Eiropas Sociālā fonda Tehniskās palīdzības projekta līdzekļiem.